Acasă Extern Anul 2018 deține recordul absolut al strămutărilor de persoane din cauza conflictelor

Anul 2018 deține recordul absolut al strămutărilor de persoane din cauza conflictelor

Zece milioane de persoane au fost forţate să îşi părăsească domiciliile şi să se mute în alte zone ale ţărilor de origine din cauza conflictelor în 2018, astfel că numărul total al persoanelor strămutate intern a ajuns la 41,3 milioane, un record absolut, potrivit unui raport realizat de Centrul de Monitorizare a Strămutărilor (IDMC) şi Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC).

„Este un număr uluitor”, a declarat Jan Egeland, directorul NRC.

Potrivit raportului, numărul celor strămutaţi intern în 2018 se ridică la 28 de milioane de oameni dacă sunt luaţi în calcul şi cei strămutaţi din cauza calamităţilor naturale. Numărul total al persoanelor strămutate intern îl depăşeşte pe cel al persoanelor care s-au refugiat în afara ţării de origine.

Ţara cu cele mai multe persoane strămutate intern este Etiopia, unde 2,9 milioane de oameni au trebuit să se mute în altă regiune a ţării, în cele mai multe cazuri din cauza violenţelor provocate în special de dispute teritoriale.

Republica Democrată Congo ocupă locul al doilea, cu 1,8 milioane de persoane strămutate intern în 2018, urmată de Siria, cu 1,6 milioane. În total, Siria are 6,1 milioane de strămutaţi intern, un număr similar cu cel al sirienilor care au părăsit ţara din cauza conflictului.

Pe lângă cei forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza conflictelor, alte 17,2 milioane de persoane au ajuns în această situaţie din cauza calamităţilor naturale în 2018, potrivit raportului. Cicloanele tropicale şi inundaţiile au dus la strămutarea a aproape zece milioane de persoane în Filipine, China şi India.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…