Acasă Extern „Armata de copii” recrutată de ISIS la Londra

„Armata de copii” recrutată de ISIS la Londra

Un suporter britanic al ISIS, care a încercat să recruteze peste 100 de copii într-o „armată” de jihadiști pentru a efectua un val de atacuri în Londra, se află în custodia poliției, a relatat Reuters.

Umar Haque, în vârstă de 25 de ani, instruia copii arătându-le videoclipuri cu decapitări și alte materiale de propagandă militantă violentă.

„Copiii au fost paralizați de frica față de Haque, pentru că au înțeles ca are legături cu teroriștii și le-a spus că o soartă violentă îi așteaptă dacă vor divulga cuiva ce face”, a declarat Dean Haydon, șeful Comandamentului Poliției Metropolitane pentru terorism.

„Am recuperat o serie de cărți de exerciții din casa lui Haque și este evident din notele sale că planul său era unul de lungă durată”, a spus Haydon. „Haque intenționa să execute planul mai târziu, timp în care ar fi recrutat și antrenat o armată de copii soldați”, a adăugat acesta.

În ciuda faptului că nu avea niciun fel de educație în învățăturile coranice, Haque a folosit învățătura islamică pentru a învăța și antrena 110 copii, pentru a deveni militanți, într-o școală islamică privată, o madrassa conectată la Moscheea Ripple Road din Est London.

Intenția lui Haque era să îi folosească pentru a ataca ținte de la Londra, cum ar fi Big Ben, soldații din Garda Reginei, un mare centru comercial, bănci și sedii media, au declarat procurorii la procesul său.

Se crede că Haque s-a auto-radicalizat online, fiind inspirat de un atac din martie anul trecut, când Khalid Masood a intrat cu o mașină închiriată în pietoni pe Podul Westminster din Londra, ucigând patru persoane, și omorând, înainte, un ofițer de poliție lângă parlamentul britanic.

La începutul acestei luni, Haque a fost găsit vinovat de instanța de judecată pentru mai multe infracțiuni, inclusiv pregătirea actelor teroriste, după ce a pledat vinovat pentru patru acuzații.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…