Acasă Extern Berlusconi: Tanjani este propunerea de premier

Berlusconi: Tanjani este propunerea de premier

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a declarat marți că îl va propune pe Antonio Tajani ca premier dacă alianța de centru-dreapta va câștiga alegerile din Italia pe 4 martie.

Antonio Tajani este în prezent președintele Parlamentului European.

Cu toate acestea, vorbind Radio Rai, Berlusconi a spus că Tajani nu-i dăduse încă undă verde pentru a anunța decizia.

„Din cauza rolului foarte important pe care îl are propunerea de premier în timpul campaniei electorale, am fost rugat de Tanjani să-i prezinte numele numai atunci când își va da acordul”, a spus Berlusconi.

„Toată lumea poate înțelege că va fi un candidat excelent pentru că Italia, pentru că este președintele instituției europene ales direct de cetățenii europeni „.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea lui Tajani, care a vizitat în mod repetat Italia, în ultimele săptămâni, în campania pentru alianța de centru-dreapta.

Berlusconi, conduce partidul Forza Italia de centru-dreapta, a fost prim-ministru de patru ori, dar în prezent îi este interzis să dețină funcții publice din cauza condamnării pentru fraudă fiscală în 2013.

Alianța de centru-dreapta include și Liga anti-migranți de extremă dreaptă. Daca alianța va câștiga majoritatea absolută duminică, va face propunerea pentru premier. Propunerea trebuie apoi aprobată de șeful statului, Sergio Mattarella.

Înainte de a începe campania electorală, în 16 februarie, sondajele au sugerat că alianța centrul-dreapta va câștiga majoritatea locurilor în parlament, dar nu va depăși majoritatea absolută. Sondajele au arătat, de asemenea, că Forza Italia a menținut un avantaj constant asupra partidului Liga Nordului.

Antonio Tajani, în vârstă de 64 de ani, a fost activist monarhist în tinerețe și l-a ajutat pe Berlusconi și partidul Forza Italia în 1994, dovedind că este unul dintre cei mai loiali locțiitori ai săi în decursul mai mult de două decenii în politică.

A fost ales în Parlamentul European în 1994 și a fost reales în 1999 și 2004. În 2008, s-a alăturat Comisiei Europene, revenind la Parlamentul European în 2014. A devenit președinte al Parlamentului European în ianuarie 2017, când Martin Schulz a părăsit funcția pentru a se întoarce la politica națională germană.

 

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…