Acasă Extern Carlo Cottarelli desemnat premier al Italiei

Carlo Cottarelli desemnat premier al Italiei

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, l-a desemnat luni pe tehnocratul Carlo Cottarelli pentru funcţia de prim-ministru, informează site-ul cotidianului La Repubblica.

Mişcarea 5 Stele (antisitem și eurosceptică) şi partidul de extremă-dreapta Liga Nordului după negocieri îndelungate pentru formarea unei alianțe la guvernare l-au propus ăe Giuseppe Conte pentru funcţia de premier al Italiei. Propunerea nu a fost agreată de președintele Mattarela, iar Conte a renunţat la mandat duminică seară.

„Mă prezint în Parlament cu un program care include proiectul de buget, cu intenţia organizării alegerilor parlamentare anticipate în 2019, în cazul în care voi primi încrederea majorităţii parlamentare; în cazul în care nu voi primi votul de încredere, alegerile anticipate vor fi convocate după luna august”, a declarat Carlo Cottarelli la finalul întrevederii cu preşedintele Sergio Mattarella.

„Voi prezenta în scurt timp lista miniştrilor. Guvernul va fi neutru, va gestiona prudent finanţele publice şi va considera esenţială participarea Italiei la zona euro. Eu nu voi candida în alegeri”, a spus Cottarelli.

Carlo Cottarelli, în vârstă de 64 de ani, este profesor de Economie şi a lucrat la Fondul Monetar Internaţional. În 2003, a fost comisar special al Italiei pentru revizuirea balanţei bugetare.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …