Acasă Economie China investește 4,5 miliarde de dolari în producția EV

China investește 4,5 miliarde de dolari în producția EV

Grupul de automobile Beijing Automotive Group (BAIC), susținut de stat, va prelua producția de automobile electrice (EV) pentru a fi listat la bursă. Acest demers face parte din programul Chinei de stimulare a pieței verzi de energie electrică.  

Unitatea Beijing Electric Vehicle Co va fi listată la 4,5 miliarde de dolari, va avea ingineri guvernamentali și cote stricte pentru vehiculele electrice și hibride, care vor intra în vigoare anul viitor.

Tranzacția a determinat investiții majore și o serie de tranzacții între producătorii mondiali, firmele de tehnologie și rivalii locali, deoarece companiile se grăbesc să aducă modele noi de automobile EV și să înființeze întreprinderi și facilități locale pe cea mai mare piață auto din lume.

Este o tranzacție rară pentru sectorul verde al Chinei și marchează primul producător de automobile electrice noi (NEVs) care vor debuta pe principala bursă de valori ale țării.

Beijing Electric, înființată în 2009, a declarat în această lună că vânzările au crescut cu 98% în 2017 , ceea ce reprezintă 103.199 de automobile EV.

Beijing Electric se situează după BYD Co Ltd, fondată de Warren Buffett, care a declarat că vânzările sale de NEV anul trecut au totalizat 113.669, în creștere cu aproximativ 13,5%.

În cadrul tranzacției, ChengDu QianFeng Electronics Co, una dintre companiile BAIC listate la bursă, va cumpăra unitatea electrică și apoi va vinde 761,1 milioane de acțiuni la prețul de 37,66 yuani pe acțiune. Beijing Electric va deveni entitatea cotată.

Piața auto din China a încetinit mult în 2017, dar automobilele electrice au avut o cotă importantă din vânzări. Analizele de marketing estimează că anul acesta vânzările NEV vor crește cu 40% , depășind 1 milion de automobile.

Producătorii chinezi de automobile sunt îngrijorați de ritmul rapid al trecerii la automobile complet electrice, iar unele au solicitat Beijingului să mențină sprijinul financiar pentru piața auto pentru a ajuta la creșterea cererii consumatorilor.

 

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…