Acasă Tehnologie China sporește controlul pe internet

China sporește controlul pe internet

China trebuie să-și consolideze forța pe internet pentru a asigura îndeplinirea unor obiective sociale și economice mai largi, a informat săptămâna trecută agenția de știri Xinhua citand comentariile președintelui chinez Xi Jinping, care a subliniat nevoia unei atitudini ferme față de conținutul online.

Sub conducerea președintelui Xi Jinping, China și-a consolidat controlul pe internet datorită preocupării față de pierderea influenței și a controlul asupra generației tinere, care este condusă o cultură online diversă și vibrantă, de la stradă la bloguri.

„Fără securitatea web nu există securitate națională, nu există stabilitate economică și socială și este dificil să se asigure interesele maselor mai largi”, a declarat președintele Xo, citat de Xinhua.

„Nu putem lăsa internetul să devină o platformă pentru diseminarea informațiilor dăunătoare și agitarea problemelor prin zvonuri”, a adăugat Xi în comentariile făcute la Conferința pentru Securitate Cibernetică de la Beijing, a relatat Xinhua.

Autoritățile chineze de reglementare au condus la cenzură asupra conținutului mediatic, care a dobândit forță față de anul trecut, răspândindu-se în rândul producătorilor și distribuitorilor de conținut.

China încearcă să-și asume rolul de lider la nivel mondial în reglementarea și tehnologia internet pe fondul disputei comerciale cu Statele Unite și a competiției în domeniul tehnologiei.

Statele Unite au interzis vânzările de piese și software pentru producătorul de echipamente de telecomunicații chineze ZTE la începutul acestei săptămâni, despre care compania chineză a declarat vineri că îi este amenințată supraviețuirea. ZTE utilizează cipuri americane în multe dintre smartphone-urile sale.

Cazul ZTE a declanșat o dezbatere aprinsă în China cu privire la tehnologia avansată, a relatat agenția de știri Xinhua într-un raport separat sâmbătă, adăugând că tehnologiile de vârf sunt „cheia” pentru a deveni o națiune puternică.

Luo Wen, ministrul adjunct al industriei chineze, a declarat că, în timp ce China a înregistrat progrese de fabricație în domenii cum ar fi vehiculele electrice și aviația, se confruntă încă la nivel mondial cu provocări din cauza lipsei de tehnicieni de top, a relatat Xinhua.

„Dezvoltarea noastră în producții avansate se confruntă cu riscul de a fi în cutie la prețuri scăzute”, a declarat Luo, citat de Xinhua.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…