Acasă Intern Delegări la DNA cu încălcarea legii

Delegări la DNA cu încălcarea legii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat, luni, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, situaţia procurorilor delegaţi şi detaşaţi din cadrul instituţiei, fiind vizate toate structurile teritoriale ale Direcţiei.

Ministrul Justiţiei a solicitat DNA să îi comunice situaţia delegărilor şi detaşărilor în funcţie şi dacă nu au fost îndeplinite condiţiile legale.

„Luni dimineaţă, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie, precum şi situaţia exactă a acestora.Voi solicita să ne comunice dacă au existat situaţii în care, la momentul delegării sau detaşării, nu erau îndeplinite condiţiile legale. Se va verifica şi dacă este conformă declaraţia unuia dintre procurorii-şefi adjuncţi, în sensul că ‘doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegaţi. În DNA nu există procurori detaşaţi…’!”, a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook, sâmbătă dimineaţa.

Delegările pe funcţii de conducere nu sunt singurele delegări cu probleme de la DNA. Dintre cei 20 de procurori de la alte structuri care au fost delegaţi la DNA, 7 nu îndeplinesc condiţia legală de vechime – 8 ani. Nu mai puţin de 9 procurori au fost aduşi la DNA de la parchete de judecătorie, în condiţiile în care munca la DNA este una care necesită experienţă în dosare importante. Trei dintre procurorii delegaţi au intrat în magistratură în 2015, propulasarea lor la DNA fiind greu de explicat.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a dispus luni încetarea delegării pentru şase procurori din DNA, după ce, în urmă cu câteva zile, acesta i-a cerut şefei DNA, Anca Jurma, situaţia magistraţilor care nu îndeplinesc condiţia de vechime de minimum opt ani.

„La data 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a solicitat procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie evidenţa nominală a procurorilor delegaţi în cadrul direcţiei şi care nu îndeplinesc condiţia de vechime în funcţie de minim 8 ani. Situaţia solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi, 6 august 2018, dată la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru un număr de şase procurori. După intrarea în vigoare a modificărilor şi completărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară nu au mai fost făcute delegări ale unor procurori care nu îndeplinesc condiţia de vechime de minim 8 ani, necesară pentru numirea în funcţie la DNA”, au precizat reprezentanţii Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…