Acasă Extern  Egipt: Morsi a primit o nouă condamnare

 Egipt: Morsi a primit o nouă condamnare

Fostul președinte al Egiptului, Mohammed Morsi, a primit, sâmbătă, o nouă condamnare la trei ani de închisoare pentru insultarea sistemului judiciar.

Mohammed Morsi are și alte condamnări, inclusiv o condamnare cu închisoare pe viață pentru conspirație la comiterea unor acte teroriste, pentru care a fost condamnat anterior la moarte.

Morsi a fost înlăturat de la putere de către armată, în 2013. De atunci se află în detenție într-o închisoare de maximă securitate.

Condamnările date împotriva lui Morsi prevăd și o amendă de 1 milion de lire egiptene (56.000 de dolari), legate de un discurs din 2013.

Împreună cu Morsi au fost condamnați 17 inculpați. Condamnările au inclus și amenzi pentru  pentru bloggerul politic Alaa Abdel Fattah și jurnalistul radioului Tawfiq Okasha.

Morsi a respins autoritatea tribunalelor care l-au judecat și a stigat din boxa acuzaților că a fost „reținut cu forța”. Datorită acestei atitudini, Morsi este prezentat în fața instanței de judecată într-o boxă de sticlă,  despre care oficialii spun că este menită să împiedice întreruperea procedurilor.

Mohammed Morsi a fost răsturnat de la putere de către armată ca urmare a protestelor în masă, la un an de la preluarea, în mod democratic a funcției de președinte al țării.

Autoritățile egiptene au lansat ulterior o represiune împotriva susținătorilor lui Morsi și a mișcării islamiste Frăția Musulmană a cărui membru este și Morsi.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…