Acasă Tehnologie Electric Neuro-Mobile

Electric Neuro-Mobile

Oamenii de știință din Rusia au dezvoltat prototipul unui automobil electric cu comenzi neuronale destinat persoanelor cu dizabilități, numit Electric Neuro-Mobile. Bateria susține până la 600 de kilometri la o singură încărcare.

Neuro-mobilul urmează să fie prezentat la Expoziția de inovații din Moscova, pe 13 decembrie. Inovația se dorește a fi accesibilă persoanelor cu dizabilități.

Automobilul a fost proiectat de specialiști din universitatea rusă N.E. Lobachevsky, situată în Nizhniy Novgorod.

Creatorii prototipului au spus că au dezvoltat un sistem de înregistrarea a semnalelor date de creier folosind algoritmi specifici pentru a permite automobilului să descifreze comenzile. Dezvoltatorii cred că automobilul va intra în producția de serie peste trei ani și va fi folosit în primul rând de cetățenii cu dizabilități.

Inventatorii au subliniat, de asemenea, că neuro-mobilul rusesc se va dovedi nu numai avansat în ceea ce privește tehnologia, ci și economic și accesibil.

„Un avantaj semnificativ este costul redus de 550 000 – 990 000 de ruble (9 000 – 16 000 $), în timp ce achiziționarea de automobile străine cu caracteristici similare va costa cu 50% mai mult”, a declarat purtătorul de cuvânt al universității.

Dezvoltatorii au publicat câteva informații tehnice despre noul neuro-mobil. Mașina a fost proiectată cu ajutorul unei platforme de retransmisie, in timp ce roțile vor fi conduse de doua motoare asincrone.

Automobilul  electric va funcționa cu o baterie care va susține până la 600 de kilometri la o singură încărcare.

„Această platformă va găsi aplicații și pentru autovehicule electrice ecologice. Soluțiile dezvoltate în cadrul proiectului vor da naștere la o gamă largă de vehicule, totuși va fi prima dată când acestea vor vor fi realizate într-un neuro-mobil „, a spus Victor Kazantsev, director și prorector pentru lucrări științifice la universitate.

Certificarea viitorului automobil electric a fost deja elaborată. Acesta se încadrează în categoria L7, în care sunt incluse vehicule pe patru roți cu o greutate de până la 400 kg, fără a lua în considerare greutatea bateriilor, cu o putere maximă efectivă a motorului care nu depășește 15 kW.

În plus, oricine dorește să utilizeze dispozitivul neuro-mobil va trebui să dețină un permis de conducere categoria B, la fel ca pentru orice alt autoturism.

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…