Acasă Tehnologie Automobil electric made in Bulgaria

Automobil electric made in Bulgaria

Un fabricant bulgar de maşini de curse se listează la bursă pentru a finanţa construcţia unui automobil electric.

Sin Cars International Eood, producător bulgar de maşini de curse pentru competiţia GT4 European Series, are în plan listarea la bursă pentru a-şi finanţa propriul proiect de maşină electrică, informează Bloomberg.

Fabricantul, care concurează cu mărci precum Porsche, Aston Martin şi Maserati, vrea să obţină 20 de milioane de leva (11,7 milioane de dolari) într-o ofertă publică iniţială, la Bursa de Valori din Sofia, anul viitor, a anunţat proprietarul companiei, Rosen Daskalov.

„Ţinta noastră este să vindem o maşină mică, de oraş, multifincţională, care să fie folosită pentru servicii de curierat, taxi şi transport”, a spus Daskalov. „Oraşele din Europa au nevoie de un astfel de transport. Centrele oraşelor vor fi închise în curând pentru maşinile diesel. China este departe, iar noi putem oferi o calitate mai bună”.

Daskalov vrea să ofere circa 40% din acţiunile unei entităţi care să finanţeze o linie de producţie pentru automobile electrice.

Sin Cars mizează în acest an pe vânzări de 2,3 milioane de dolari şi va produce 50 de automobile de curse pentru clienţi din SUA, America de Sud şi Australia.

În Bulgaria există 150 de fabrici care produc componente pentru industria auto.

Sin Cars a fost înfiinţată în urmă cu cnci ani şi a prezentat la Salonul de la Geneva din martie modelul de maşină electrică S1, cu un preţ de 40.000 de euro, iar o nouă platformă, L-City, va fi prezentată anul viitor. L-City va fi în competiţie cu maşini electrice produse de italienii de la Piaggio şi americanii de la Polaris. Cu o autonomie de 150 de kilometri, maşina va avea un preţ de pornire de 10.000 de euro. Linia de producţie ar urma să aibă o capacitate anuală de 20.000 de maşini, iar producţia va începe din 2020.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…