Acasă Extern Bulgaria nu va expulza diplomați ruși

Bulgaria nu va expulza diplomați ruși

Tomislav Doncev, vicepremierul Bulgariei, a declarat, joi, că Sofia are nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă va expulza diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost spion rus din Marea Britanie, informează agenţia de presă Reuters.

”Avem nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă vom expulza diplomaţi ruşi”, a spus vicepremierul bulgar.

Declaraţiile lui Doncev vin în contextul în care mai mulţi aliaţi ai Bulgariei din NATO şi UE au luat decizia de a expulza diplomaţi ruşi, ca reacţie la atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Dar Bulgaria. spre deosebire de numeroase alte ţări europene, nu a luat măsura de a expulza vreun diplomat rus, ci doar a decis chemarea pentru consultări a ambasadorului Bulgariei din Rusia.

”Situaţia politică din Bulgaria este de aşa natură încât acest tip de decizii trebuie să fie luate doar în urma unui consens. Pentru moment, că e bine sau rău, nu există un asemenea consens”, a afirmat vicepremierul bulgar, făcând referire la discuţiile din interiorul coaliţiei guvernamentale de la Sofia privind poziţia faţă de atacul neurotoxic atribuit Rusiei.

Atât preşedintele bulgar Rumen Radev, cât şi Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie din Bulgaria, insistă că sunt necesare dovezi concrete suplimentare ale implicării Rusiei în otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia.

Vicepremierul Doncev a mai precizat că Bulgaria va aştepta raportul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice cu privire la atacul neurotoxic, adăugând că între timp Sofia va ”monitoriza situaţia atent”.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…