Acasă Intern Adjunctul șefului diplomației SUA în vizită la București

Adjunctul șefului diplomației SUA în vizită la București

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se află astăzi  în  Bucureşti, în cadrul unui turneu european care mai include Zagrebul, Praga şi Bruxellesul.

Wess Mitchell cocupă funcția avută în timpul administerției Obama de Victoria Nuland.

Mitchell este expert în Europa Centrală și de Est, fiind autorul a trei cărți privind politica externă a SUA, inclusiv o carte în curs de apariție privind istorie Imperiului Habsburgic.

Mitchel are întâlniri cu oficiali români şi cu analişti independenţi.

Marți, Wess Mitchell se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„În 18 iunie se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice. Va conduce delegaţia SUA la cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA – România şi va susţine un discurs la Universitatea Bucureşti”, anunţă Departamentul de Stat.

Mitchell se va afla apoi, în 19 iunie, la  Zagreb, în Croaţia, unde se va întâlni cu oficiali croaţi pentru a discuta evoluţiile din Croaţia şi din regiune, inclusiv contribuţiile Croaţiei la stabilitatea regională şi la securitatea energetică.

În zilele de 20 şi 21 iunie, adjunctul Secretarului de Stat al SUA va fi la Praga, în Republica Cehă, pentru a participa la Dialogul Strategic SUA – Republica Cehă şi pentru a se  întâlni cu oficiali cehi. De asemenea, va rosti un discurs la un eveniment patronat de Summit-ul European Praga.

La finalul vizitei în Europa, în zilele de 21 și 22 iunie, Wess Mitchell va fi în vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu vicepremierul  belgian Alexander De Croo. Discuțiile cu oficialii europeni vor fi pe tema cooperării SUA – UE şi va susţine un discurs la Carnegie Europe.

Wess Mitchell a preluat funcţia în octombrie 2017, anterior, el deţinând funcţia de preşedinte al Center for European Policy Analysis (CEPA).

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…