Acasă Tehnologie Renault EZ-GO: automobil-robot electric și autonom

Renault EZ-GO: automobil-robot electric și autonom

Renault EZ-GO prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018 este un vehicul-robot electric si autonom.

Conceptul realizat de compania franceză  un Renault nu este doar un automobil, este un serviciu „care permite oamenilor transportul, indiferent că este vorba despre o locație fixă sau mobilă”.

EZ-GO, succesorul conceptului Symbioz, este  primul dintr-o serie de noi idei ale mărcii franceze despre serviciile de mobilitate, care vor fi prezentate în acest an.

Vehiculul poate fi operat de companii publice sau private, lucru ce va fi posibil prin intermediul unei aplicații mobile sau prin stabilirea unor stații de ambarcare.

Designul EZ-GO urmărește în primul rând funcționalitatea. Zonele acoperite de geamuri au fost gândite să marească la maximum aria de acoperire a senzorilor și a sistemului radar care oferă autonomie, in timp ce acoperișul panoramic din sticla oferă lumină naturală în cabina.

Renault EZ-GO  este echipat cu tehnologii autonome de Nivel 4, ceea ce înseamnă că poate pastra distanta față de mașina precedentă, poate sta la coadă, poate schimba banda de deplasare și poate vira într-o intersecție.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …