Acasă Tehnologie  Volkswagen electric I.D. R Pikes Peak

 Volkswagen electric I.D. R Pikes Peak

Noul Volkswagen electric I.D. R Pikes Peak este construit special pentru a termina faimoasa cursă Pikes Peak în timp record.

Volkswagen a ridicat din nou cortina cu viitoarea sa mașină de curse all-electric, oferind o privire mai bună și dezvăluind că prototipul anunțat anul trecut va deveni membru al familiei sale de automobile cu emisii zero.

Volkswagen a încercat pentru prima dată cursa electrică în octombrie și a declarat cu îndrăzneală că a fost concepută cu un singur scop: să termine cursa montană Pikes Peak în timp record. Vehiculele electrice au avut un timp bun la recentul raliu din Colorado unde au fost prezente cele mai cele mai faimoase automobile.

Pe primul și al doilea loc au fost la mașinile electrice dinn 2015, iar apoi Rhys Millen a rupt bariera de nouă minute în 2016 cu un motor electric modificat, un premiu pentru o EV, terminând cursa în opt minute și 57.11 secunde. Între timp, Tesla SP90D deține recordul pentru producția EV la 11 minute și 48 de secunde.

Și Volkswagen nou-numit I.D. R Pikes Peak este construit special pentru cei mai buni. Încă nu există detalii  despre motoarele cu tracțiune integrală

Volkswagen vede ambianța Pikes Peak drept un pas important nu doar în curse, ci și în strategia sa generală privind vehiculele electrice. Acesta a subliniat în prealabil planurile de a oferi mai mult de 20 de automobile complet electrice până în 2025 și consideră mașinil de curse ca un punct de pornire valoros pentru tehnologia folosită la fabricația acestora.

„Este timpul să stabilim scorul,” spune directorul Volkswagen Motorsport, Sven Smeets. „ID. R Pikes reprezintă o provocare extrem de interesantă pentru noi, pentru a arăta ceea ce este posibil în motorsport cu un sistem de transmisie electrică. Întreaga echipă din spatele șoferului nostru, Romain Dumas, este foarte motivată să stabilească un nou record pentru mașinile electrice”.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …