Acasă Economie Volkswagen şi Ford se aliază

Volkswagen şi Ford se aliază

Volkswagen şi Ford Motor au decis formarea unei alianţe pentru fabricarea de vehicule comerciale şi pickup-uri şi analizează dezvoltarea în comun a tehnologiei de automobile electrice şi autonome, iniţiative care au rolul să genereze economii de ordinul miliardelor de dolari, transmite Reuters.

Cei doi mari producători auto au anunţat parteneriatul la salonul auto de la Detroit. Alianţa, care va debuta în 2022 cu vânzarea de vehicule comerciale van şi pickup-uri de dimensiuni medii, nu va implica o fuziune sau un schimb de participaţii.

Acordul legat de colaborarea pe segmentul vehiculelor van şi al vehiculelor pickup era aşteptat. Investitorii se concentrează acum pe potenţialul unor acorduri suplimentare, care în opinia lor ar putea aduce economii mai mari. Între acestea s-ar aflat colaborarea pentru dezvoltarea de vehicule electrice şi autonome, precum şi combinarea forţelor pe pieţe precum America de Nord, America de Sud, Europa sau China.

Ford va oferi în următoarele săptămâni mai multe detalii referitoare la efectul alianţei asupra operaţiunilor sale, dar nu anticipează reducerea numărului de locuri de muncă.

Compania americană va proiecta şi va construi pickup-uri de dimensiuni medii pentru ambele companii, a anunţat Volkswagen. Oficiali ai Ford au spus că pickup-urile VW vor fi disponibile iniţial în America de Sud, Europa şi Africa.

Ford va proiecta şi va construi vehicule comerciale van pentru clienţi europeni, în timp ce VW va dezvolta şi va construi un model van de oraş. Vehicule van ar putea fi produse la fabrica Ford din Turcia, potrivit VW.

 

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…