Acasă Intern Guvernul sesizează CCR pentru nerevocarea șefei DNA

Guvernul sesizează CCR pentru nerevocarea șefei DNA

Guvernul sesizează CCR în cazul refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader s-a întâlnit astăzi cu premierul Viorica Dăncilă și i-a prezentat argumentele, iar premierul a semnat sesizarea, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justitiei.

Ministrul Toader a precizat că a integrat în sesizare şi argumentele aduse de preşedintele Klaus Iohannis în raportul prezentat la începutul săptămânii trecute.

După ce preşedintele Klaus Iohannis a respins cererea de revocare a şefei DNA, ministrul Justiţiei a anunţat că va sesiza CCR, apreciind că şeful statului „nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA”.

La respingerea cererii de revocare a șefei DNA, președintele Klaus Ionannis a folosit ca argument principal avizul negativ dat de CSM – aviz care este consultativ.

La numirea în funcția de șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a primit aviz negativ de la CSM.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…