Acasă Diverse IKEA are probleme în China

IKEA are probleme în China

China cere IKEA să investigheze siguranța produselor după ce Statele Unite a întreprins acțiuni similare.

Oficiul de supraveghere a calității consumatorilor din Shanghai a declarat, joi, că a cerut Grupului IKEA să investigheze siguranța produselor și să ia în considerare retragerea unor produse de pe piață, după ce au fost au avut loc acțiuni similare în America de Nord.

Un purtător de cuvânt al Administrației de Supraveghere a Calității si Tehnologiei din Shanghai a spus că a cerut companiei  IKEA să investigheze dacă vreunul dintre produsele sale este defectuos, să evalueze riscurile legate de siguranță și să nu se sustragă de la  responsabilitatea de a le retrage de pe piață, conform publicației China Daily.

La începutul acestei luni, IKEA a cerut retragerea de pe piața nord-americană a unor articole,  după ce un copil din Statele Unite a fost găsit mort într-un dulap Malm IKEA, în luma mai.

Prima retragere a unor produse de pe piața din America de Nord, a fost lansată în 2016. În China, producătorii naționali și cei din Shanghai au făcut cereri repetate pentru verificarea produselor.

”IKEA are standard dublu”, titrează China Daily, într-un articol publicat la sfârșitul lunii noiembrie. ”Ikea ar trebui să înceteze tratarea inegală a consumatorilor chinezi și să retragă produsele defecte de pe piața chineză pentru a arăta că acordă aceeași preocupare siguranței consumatorilor chinezi, așa cum o arată consumatorilor din America de Nord”, se afirmă în articol.

Datorită designului defect, sertarele Malm produse de IKEA au provocat moartea a opt copii în ultimii 20 de ani, iar producătorul de mobilier a anunțat mai multe retrageri și a compensat familiile victimelor și ale altor persoane care au fost rănite, relatează cotidianul menționat.

După incidentul survenit în luna mai, în Statele Unite, gigantul suedez de mobilă a anunțat recent că va retrage 17,3 milioane de produse de pe piața nord-americană.

 

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …