Acasă Tehnologie Inovații pentru păstrarea alimentelor la costuri zero

Inovații pentru păstrarea alimentelor la costuri zero

Cămara semi-subterană sau pivnița permite depozitarea alimentelor cât 20 de frigidere tradiționale și menține o temperatură între 7 ° C și 12 ° C pe tot parcursul anului.

Frigiderul este o viziune obișnuită în bucătăriile noastre. Dar, sistemul tradițional de răcire are un cost ridicat.  Pe plan internațional se caută dezvoltarea unor modalități de a menține frigul fără a supraîncălzi planeta.

Unii caută adânc în metodele moștenite pentru a găsi soluția viitorului, în timp ce alții caută invenții de înaltă tehnologie, cum ar fi energia solară, răcirea magnetică și chiar conversia căldurii.

Cămara semi-subterană permite depozitarea alimentelor fără costuri energetice.

Datorită membranei de poliester cămara este impermeabilă și ușor de transportat și mutat oriunde trebuie instalată, această pivniță nu are nevoie de nicio permisiune de construcție, ci doar o cunoaștere aprofundată a solului unde este fi instalată.

Pivnița menține o temperatură între 7° C și 12° C pe tot parcursul anului.

Firma Schoonderbeek din Suedia a realizat două modele: una are o ușă cu panouri solare, care produce o cantitate mică de energie electrică pentru a compensa temperaturile de vară și pentru a răci terenul. O alta este legată de aprovizionarea naturală a apei subterane (care rămâne întotdeauna la 10 ° C) pentru a răci constant camera fără a exista diferență de temperatură. Este un exemplu bun al unui produs care combină tradiția vechilor pivnițe cu modernitatea.

Figiderul solar

Un vis pentru oricine dorește să trăiască verde, frigiderul solar este acum o realitate.

Frigider solar

Fabricate în Franța cu componente europene, frigiderele și congelatoarele produse de compania Freecold lucrează cu energie solară.

Lionel Bataille, inovator și manager potențial, explică: „Datorită unui panou fotovoltaic, acest aparat folosește energia solară pentru alimentarea directă a compresorului fără baterie sau regulator de tensiune. De îndată ce apare soarele, chiar dacă este timp de câteva minute, sistemul produce frig, dându-i independență completă timp de trei zile și are o izolație termică consolidată pentru a răspunde la clasa energetică A ++. (Ratingul UE privind eficiența energetică pentru aparatele de uz casnic începe de la A +++ pentru cea mai mică energie consumată și G pentru cel mai mult).

O versiune internă este încă în curs de dezvoltare, dar există un aparat FrigoMobile, un fel de cărucior cu unitate rece, o lumină solară și un încărcător solar . Este perfect pentru vânzătorii de băuturi reci, case izolate și pentru cei cu stil de viață nomad.

 

 

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…