Acasă Diverse Kim va avea meniu elvețian la summitul inter-coreean

Kim va avea meniu elvețian la summitul inter-coreean

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, va avea un dineu, vineri, cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in, în cadrul summitului inter-coreean.

Cartofii prăjiți vor face parte din meniul elvețian ales de gazde ca un omagiu pentru copilăria lui Kim petrecută în Elveția, a relatat președinția sud-coreeană (Casa Albastră) anunțând meniul pentru dineul de vineri.

”John Dory”, un fel de mâncare făcută din pește de mare plat, va fi servit ca un semn al zilelor din adolescența președintelui sud-coreean Moon, petrecută în orașul portuar Busan, din Coreea de Sud.

Coreea de Nord nu a confirmat niciodată că Kim Jong-n a fost educat în Elveția, dar foști colegi de clasă și profesori au declarat că au petrecut timp cu el acolo. Ziarele elvețiene au relatat că, Kim a mers la școală sub în Elveția sub un pseudonim.

Un alt element din meniu va fi fidea în stil Phenian, sau naengmyeon, servită într-un bulion rece cu carne.

„Președintele Moon a cerut să fie inclus în meniu fidea rece în stilul Okryu Gwan, iar Coreea de Nord a acceptat cu bucurie”, a declarat Kim Eui-kyeom, purtătorul de cuvânt al Casei Albastre.

Okryu Gwan este cel mai cunoscut restaurant din Coreea de Nord renumit pentru meniu și are sucursale și în China.

Fideaua rece va fi făcută de bucătarul șef de la Okryu Gwan, care va călători în satul de graniță Panmunjom, unde va avea loc întâlnirea celor doi lideri vineri, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albastre.

Kim și Moon vor consuma un vin aromat cu azalee.

De asemenea, pe masa lor va fi un lichior distilat numit munbaeju, care conține de 40% alcool în volum și care are originea în nord, dar este în mod tradițional făcut în sud.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…