Acasă Extern Luptele continuă în Ghouta deși armistițiul este în vigoare

Luptele continuă în Ghouta deși armistițiul este în vigoare

Avioanele de luptă ale armatei siriene au lovit marți regiunea Ghouta din Est și Damascul, în ciuda apelului făcut de Rusia cu privire la un armistițiu zilnic de cinci ore și a rezoluției ONU de încetare a focului pe tot teritoriul Siriei pentru 30 de zile.

Doi locuitori din regiune au declarat pentru Reuters că avioanele de război și elicopterele au lansat atacuri. Atacurile aeriene au fost confirmate de un grup de monitorizare a războiului, deși o sursă militară siriană le-a negat.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că lupta continuă face imposibil aducerea ajutorul umanitar, salvarea răniților și evacuarea civililor din zonă.

„Avem rapoarte primite în această dimineață că există lupte continue în Ghouta de Est”, a declarat purtătorul de cuvânt al organizației umanitare ONU, Jens Laerke. „În mod evident, situația de pe teren nu este de așa natură încât convoaiele umanitare să poată circula ți nu se pot evacua răniții”.

Sute de oameni au murit în timpul a zece zile de bombardamente executate de armata regimului Assad în  Ghouta de Est, o zonă care include orașul Ghouta, case și ferme la la periferia orașului Damasc. Asaltul a fost printre cele mai devastatoare campanii aeriene ale războiului care intră acum în al optulea an.

Rusia a declarat miercuri un armistițiu unilateral de cinci ore pentru a deschide un coridor umanitar pentru a evacua răniți și a lăsa civilii să ălece din enclava rebelă. Marți, armata rusă prezentă în zonă a spus că va garanta siguranța tuturor civililor care doresc să plece.

Locuitorii din mai multe cariere spus că a fost o scurtă pauză când luptele au încetat, dar bombardamentele au fost reluate rapid.

Siraj Mahmoud, purtător de cuvânt al serviciului de salvare civilă, care este finanțat de guvernele occidentale și care operează în zonele rebele, a declarat că artileria și atacurile aeriene aeriene au lovit regiunea.

Mass media de stat siriană și oficialii ruși au acuzat rebelii de bombardarea coridorului de evacuare pentru a opri civilii care părăsesc Ghouta de Est, care refuză grupurile rebele.

Grupul de monitorizare a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului din Marea Britanie a declarat că elicoptere și avioane de război au lovit patru orașe, iar loviturile artileriei au ucis o persoană.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…