Acasă Mediu Marea Britanie: Incendiu puternic din cauza temperaturilor ridicate-150 de persoane evacuate

Marea Britanie: Incendiu puternic din cauza temperaturilor ridicate-150 de persoane evacuate

Mai mult de 30 de case au fost evacuate miercuri în apropiere de comitatul Greater Manchester din nord-vestul Marii Britanii unde pompierii se luptă cu flăcările din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, relatează Reuters.

Poliţia din Greater Manchester a transmis miercuri că au fost evacuate 34 de case din satul Carrbrook din vestul regiunii.

Incendiul a fost declarat ca fiind unul major. Şcolile din localitate au fost închise, iar localnicii au fost sfătuiţi să rămână în case şi să închidă ferestrele şi uşile. Armata este de asemenea pregătită să intervină în caz de nevoie, a anunţat poliţia locală.

Vântul şi vremea extrem de caldă din ultimele trei zile au dus la extinderea incendiului, iar poliţia a transmis că întinderea focului şi faptul că ei au limitat accesul către zona rurală afectată au îngreunat intervenţia.

Echipele de intervenţie se luptă cu un nor uriaş de fum, flăcările continuând să se extindă, astfel că numărul de case evacuate a ajuns la 50, conform BBC.

Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate din localitatea Carrbrook de lângă oraşul Stalybridge, comitatul Greater Manchester.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…