Acasă Intern Meleşcanu: NATO este piatra de temelie a oricărei arhitecturi

Meleşcanu: NATO este piatra de temelie a oricărei arhitecturi

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că pentru România, atunci când discutăm de securitatea Mării Negre şi a Balcanilor, NATO rămâne piatra de temelie a oricărei arhitecturi.

Ministrul Meleșcanu a făcut această declarație, sâmbătă,  la conferinţa “Black Sea and Balkans Security Forum”, desfăşurată la Constanţa.

“Atunci când discutăm despre securitatea Mării Negre şi a Balcanilor, pentru România, NATO rămâne piatra de temelie a oricărei arhitecturi”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Ministrul de Externe a subliniat că “aşa cum arată Strategia Globală de Politică a UE, Uniunea Europeană este un actor global şi regional major” şi, de aceea, trebuie pus mai clar în evidenţă rolul UE în regiunea Mării Negre.

Teodor Meleşcanu a identificat cel puţin trei dimensiuni prin care Uniunea Europeană poatea contribui semnificartiv la procesele de cooperare regională: facilitarea cooperării mai dinamice la Marea Neagră, contribuția la proiecte sectoriale pragmatice şi activarea unei agende maritime comune a statelor riverane, în viitorul apropiat, care poate aduce beneficii concrete cetăţenilor din regiune, prin implementarea unei economii albastre.

Ministrul Meleşcanu, a participat sâmbătă, la sesiunea de încheiere a lucrărilor conferinţei “Black Sea and Balkans Security Forum”, care s-a desfăşurat în perioada 14-16 iunie 2018, la Constanţa.

Forumul a fost organizat de către New Strategy Center în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanţa şi cu Primăria Municipiului Constanţa. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

La conferință au participat 70 de experți și oficiali de rang înalt din 17 state, înalţi oficiali ai UE şi ai NATO, reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului privat și ai societăţii civile.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…