Acasă Extern Mike Pence lasă ușa deschisă negocierii cu nord-coreenii

Mike Pence lasă ușa deschisă negocierii cu nord-coreenii

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a sosit astăzi în Japonia, de unde va pleca în Coreea de Sud pentru a participa la deschiderea oficială Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, pe 9 februarie.

Mike Pence a declarat că Washingtonul nu închide porţile pentru o întâlnire cu nord-coreenii în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, conform Reuters.

”Referitor la orice interacţiune cu delegaţia nord-coreeană, eu nu am solicitat vreo întâlnire, dar vom vedea ce se va întâmpla”, le-a declarat Pence jurnaliştilor prezenţi la bordul aeronavei ce-l transporta spre Japonia.

Deşi SUA nu va avea iniţiativa vreunei întâlniri cu nord-coreenii, Pence a lăsat deschisă ușa pentru eventuale convorbiri. ”Preşedintele Trump a spus că el crede încă în discuţii. Nu am solicitat întâlniri. Vom vedea ce se va întâmpla”, a reiterat Mike Pence.

Mike Pence va asista vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. El a reiterat pozițiacă  SUA rămâne aceeaşi: ”Coreea de Nord trebuie, o dată pentru totdeauna, să renunţe la programul său de arme nucleare şi la ambiţiile sale privind rachetele balistice”.

Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Secretarului de stat Rex Tillerson, a declarat că Mike Pence  ”nu merge în Coreea de Sud pentru a negocia. El merge acolo pentru a fi alături de aliaţii noştri”.

 

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…