Acasă Extern Moscova: Netanyahu alături de Putin la Parada de Ziua Victoriei

Moscova: Netanyahu alături de Putin la Parada de Ziua Victoriei

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a participat astăzi la Parada Zilei Victoriei din Piața Roșie, din Moscova la invitația președintelui Vladimir Putin, pentru a comemora cea de-a 73-a aniversare a victoriei Rusiei împotriva Germaniei naziste.

La paradă a fost prezent și președintele sârb Alexander Vujcic.

Președintele Putin l-a invitat personal pe primul ministru Netanyahu pentru a participa alături de el la evenimentele anuale organizate de Ziua Victoriei.

După paradă, liderii au participat la o ceremonie de depunere a coroanelor la Mormântul Soldatului Necunoscut, în memoria soldaților Armatei Roșii care au căzut în cel de-al Doilea Război Mondial, al căror loc de înmormântare este necunoscut.

După eveniment, liderii au participat la recepția de la Kremlin pentru a sărbători alături de zeci de veterani.

Vorbind înainte de a călători în Rusia, Netanyahu a spus: „Plec de la o întâlnire importantă cu președintele rus Vladimir Putin. În lumina a ceea ce se întâmplă în Siria în acest moment, este necesar să se asigure continuarea coordonării securității între armata rusă și Forțele de Apărare a Israelului”.

Autoritățile ruse, susținute de mass-media de stat, folosesc evenimentul de la parada militară de Ziua Victoriei pentru a stimula sentimentul patriotismului și a arăta lumii și potențialilor cumpărători de hardware militare programul de modernizare în valoare de mai multe miliarde de dolari care a schimbat fața Armatei Rusiei.

Vladimir Putin, a cărui relație cu Occidentul se află pe o traiectorie ostilă, a declarat că nu dorește o cursă a înarmării, avertizând în același timp potențialii inamici că Rusia a dezvoltat o nouă generație de arme invincibile pentru a se proteja în caz de nevoie.

„Ne amintim tragediile celor două războaie mondiale și lecțiile istoriei care nu ne permit să devenim orbi. Apar aceleași trăsături vechi urâte și noi amenințări: egoismul, intoleranța, naționalismul agresiv și pretențiile față de excepționalism”, a spus Vladimir Putin în discursul de la paradă.

„Înțelegem seriozitatea totală a acestor amenințări”, a adăugat Putin, care a vorbit de o încercare inacceptabilă de a rescrie istoria, spunând că Rusia este deschisă discuțiilor asupra securității globale dacă acestea ajută la păstrarea păcii în lume.

Președintele Vladimir Putin a majorat considerabil cheltuielile militare în cei 18 ani de când domină politica rusă, a crescut semnificativ influența militară a Rusiei și a pus în mișcare forțele rusești în Ucraina și Siria, provocând tensiuni cu Occidentul.

În calitate de comandant șef, Vladimir Putin a îmbrăcat uneori uniforma militară și a fost filmat sub controlul unui bombardier strategic și pe turnul unui submarin în oportunități de fotografie menite să stimuleze imaginea omului de acțiune.

Armele care au defilat astăzi în Piața Roșie au inclus lansatorul de rachete nucleare intercontinentale Yars, lansatoarele de rachete balistice Iskander-M și sistemul S-400 de apărare antirachetă avansată, pe care Moscova le-a desfășurat în Siria pentru a proteja forțele lui Assad.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…