Acasă Extern Putin dezvăluie noi arme nucleare

Putin dezvăluie noi arme nucleare

Președintele rus Vladimir Putin a dezvăluit joi o serie de noi arme nucleare, într-una dintre cele mai agresive discursuri pe care le-a avut de-a lungul anilor, spunând că Rusia ar putea să lovească aproape orice punct din lume fără a putea fi interceptată.

Vorbind cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, pe care le va câștiga fără echivoc, Vladimir Putin a mai spus că un atac nuclear împotriva oricăror aliați ai Moscovei va fi privit ca un atac împotriva Rusiei și va da un răspuns imediat.

Președintele Putin și-a susținut retorica în fața elitei politice a Rusiei prezentând imagini video proiectate pe un ecran uriaș în spatele lui, în sala de conferințe din centrul Moscovei.

„Nu au reușit să rețină Rusia pe loc”, a spus Putin, referindu-se la Occident.

„Acum trebuie să țină seama de o nouă realitate și să înțeleagă că tot ce am spus astăzi nu este un bluff”.

Vladimir Putin a vorbit și despre armele care sunt de dezvoltare sau de pregătire: o nouă rachetă balistică intercontinentală cu o încărcătură nucleară mică ce ar putea fi atașată unei rachete de croazieră, drone nucleare subacvatice, o armă supersonică și o armă cu laser.

Audiența formată din parlamentari ruși și personalități din conducerea statului s-a ridicat frecvent în picioare și a aplaudat prezentarea făcută de Vladimir Putin, care a culminat cu imnul național rusesc.

Măsurile NATO „ineficiente”

Vladimir Putin, care a dominat peisajul politic al Rusiei în ultimii 18 ani și-a folosit adesea retorica anti occidentală pentru a mobiliza sprijinul suportul maselor, a declarat că progresele tehnologice sunt pentru prezența NATO la frontierelor Rusiei și pentru sistem american antirachetă care va devenit inutil.

„Sper că tot ceea ce am prezentat astăzi va pune pe gânduri orice potențial agresor”, a spus Putin.

„Pașii nepotriviți față de Rusia, cum ar fi desfășurarea sistemului antirachetă și a infrastructurii NATO mai aproape de frontierele noastre vor deveni ineficiente din punct de vedere militar”.

Liderul rus și-a exprimat îngrijorarea cu privire la noua doctrină nucleară a statelor Unite, afirmând că doctrina  Rusiei este defensivă și abordează doar folosirea armelor nucleare ca răspuns la un atac.

Rusia a declarat în repetate rânduri că dorește să aibă discuții cu Statele Unite despre echilibrul strategic al puterii nucleare.

„Vom vedea orice utilizare a armelor nucleare împotriva Rusiei sau a aliaților săi, fie că este vorba de un atac mic, mediu sau de forță, ca un atac nuclear asupra țării noastre”, a spus Putin.

”Răspunsul nostru va fi imediat. Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli în legătură cu asta”, a adăugat Vladimir Putin.

 

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…