Acasă Extern Rusia duce „o campanie sofisticată de subversiune”

Rusia duce „o campanie sofisticată de subversiune”

Secretarul de stat pentru Securitate Națională a SUA, H.R. McMaster, a acuzat Rusia de „o campanie sofisticată de subversiune” pentru a submina societățile libere și deschise.

Declarația sa a fost dată după anunțarea noii Politici Naționale de Securitate a Administrației Trump, în care Rusia și China sunt denumite „puteri rivale”.

Eforturile Rusiei „subminează încrederea noastră în cine suntem”, a spus  McMaster.

El a declarat pentru BBC că Moscova a folosit propaganda și dezinformarea împotriva democrațiilor. Iar, presupusul amestec al Rusiei în alegerile din Statele Unita a fost „cu siguranță” o amenințare la adresa securității naționale.

McMaster a declarat pentru jurnalista australiancă,  Yalda Hakim, că: „Trebuie să ne uităm la ceea ce face de fapt Rusia. Desigur, trebuie să contracarăm comportamentul destabilizator al Rusiei și campaniile sofisticate de propagandă și dezinformare”.

Acestea au fost „eforturile de a polariza comunitățile și de a le întărâta una împotriva celeilalte, în special în lumea democratică și în societățile libere și deschise”, a adăugat el, spunând că intenția era „să slăbească voința populară”.

„Cred că Rusia este angajată într-o campanie foarte sofisticată de subversiune pentru a ne afecta încrederea în instituțiile democratice, în procesele democratice – inclusiv în alegeri”.

Răspunzând marți la declarația privind noua Politică Națională de Securitate a SUA, Kremlinul a spus că „nu poate accepta” să fie tratată ca o amenințare. De asemenea, a criticat ceea ce a spus că este „caracterul imperialist” al documentului.

„Denuclearizarea forțată”

La prezentarea noii Strategii de Securitate a SUA, președintele Trump a criticat Coreea de Nord pentru testele sale repetate cu rachete nucleare.

Generalul McMaster făcând referire la acest lucru, a spus: „Ne-am angajat la o rezoluție. Vrem ca rezoluția să fie pașnică – dar așa cum a spus președintele, toate opțiunile sunt pe masă”.

„Trebuie să fim pregătiți, dacă este necesar, să forțăm denuclearizarea Coreei de Nord fără cooperarea acestui regim”, a adaugat el.

McMaster a afirmat că șansa de război se poate schimba „pe baza a ceea ce noi toți decidem să facem”.

Dar a adăugat: „Coreea de Nord reprezintă o amenințare gravă pentru toți oamenii civilizați din întreaga lume”.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…