Acasă Economie Rusia va avea un profit din petrol și gaze de 5 ori mai mare în 2018

Rusia va avea un profit din petrol și gaze de 5 ori mai mare în 2018

Rusia se așteaptă la un profit de petrol și gaze de cinci ori mai mare decât s-a estimat inițial pentru anul 2018, informează Sputnik International.

Profiturile neașteptat de mari pot apărea ca urmare a creșterii prețului la petrolul și gaze peste cea ce a preconizat Ministerul de Finanțe al Rusiei. Potrivit unui anunț al ministerului de resort, profiturile vor fi utilizate de Banca Centrală pentru a cumpăra valută străină.

Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanova sugerat modificarea Bugetului federal al Rusiei într-un amendament care citează proiecția profiturilor din petrol și gaze au crescut de la 8,43 miliarde de dolari la aproximativ 43,8 miliarde de dolari în 2018. Cu cheltuielile bugetare rămânând aproximativ la același nivel , Rusia va avea un excedent bugetar estimat de 7 miliarde de dolari.

Potrivit anunțului făcut de Ministerul de Finanțe al Rusiei, profitul proiectat a crescut datorită prețurilor la petrol și gaze mai mari decât se așteptau. În mai 2018, diferența dintre veniturile estimate și cele realizate a ajuns la 5 miliarde de dolari.

Ministerul intenționează să utilizeze fondurile suplimentare pentru a mări rezervele valutare ale țării. Banca Centrală a Ruseiă va avea sarcina de a cumpăra treptat valută în timp, a anunțat ministerul de Finanțe.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …