Acasă Diverse Sistemele de scurgere ale apei din oraşul antic Pompei sunt încă funcţionale

Sistemele de scurgere ale apei din oraşul antic Pompei sunt încă funcţionale

Reţeaua de tuneluri construită în orașul antic Pompei, în urmă cu 2.300 de ani, măsoară 457 de metri, iar scopul ei era transportarea apei pluviale în mare. Aceasta se află în condiţie excelentă şi va intra în utilizare, relatează Daily Mail.

În urma unei colaborări dintre Parcul Arheologic din Pompei şi un grup de experţi speologi a fost demarată în 2018 o evaluare a reţelei de scurgere construită în Antichitate, iar rezultatul a fost că această structură se află în condiţie excelentă, relatează sursa citată.

În zona Forumului Civil din oraşul Pompei există două intrări de statura unui om care permit accesul în reţeaua de tuneluri subterane. Construcţia care se întinde pe o lungime totală de 457 de metri continuă pe sub strada Via Marina şi se termină în zona Imperial Villa.

Proiectul ce are în vedere explorarea acestor canale este esenţial pentru orice intervenţie viitoare de prezervare şi monitorizare.

Iniţiativa a scos la iveală potenţialul zonei subterane a Pompeiului, dar şi faptul că aceste tuneluri au fost construite în trei etape.

Tehnologia avansată care a fost folosită pentru prima dată într-o misiune de explorarea a tunelurilor din Pompei a făcut posibilă colectarea unor informaţii noi, cu foarte mare acurateţe.

În ciuda complexităţii reţelei de scurgere structura este una solidă chiar şi după 2300 de ani.

Potrivit autorităţilor, în prezent, oraşul Pompei se confruntă cu inundaţii de aceea tunelurile de scurgere vor fi utilizate din nou

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…