Acasă Cultură Ziua Culturii Naționale la Istanbul

Ziua Culturii Naționale la Istanbul

În contextul marcării Zilei Culturii Române, Institutul Cultural Român “Dimitrie Cantemir” de la Istanbul lansează o invitație originală.

În urma succesului din 2015, printr-o campanie ingenioasă de promovare online a proverbelor şi aforismelor comune celor două culturi pe  paginile de facebook administrate de către institut și a implicării active a utilizatorilor platformei de socializare prin postarea mai multor variante de traduceri, ICR Istanbul își propune să repete experiența și să își apropie iubitorii culturii. De această dată însă, lansăm un nou tip de provocare: traducerea din limba română, în limba turcă, a unor versuri eminesciene.

Va fi o campanie antrenantă online, care va consta în postarea, în fiecare zi, a unei poezii sau a unui fragment dintr-un poem eminescian în limba română, pe pagina de facebook a institutului.

Astfel, persoanele interesate sunt invitate să-și adauge propria variantă de traducere a versurilor românești, în limba turcă.

Campania se va derula în perioada 14 – 18 ianuarie 2019, iar toți cei care răspund provocării și se implică activ prin varianta propusă vor primi în dar din partea ICR Istanbul câte o broșură în limba turcă – „ Autori români contemporani în cadrul atelierului de traduceri literare de la Istanbul – vol.III”.

Partenerul ICR Istanbul pentru realizarea acestui proiect este Asociația Română pentru Asistenţă şi Solidaritate Socială.

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Ziua Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), și a fost instituită prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…