Acasă Tehnologie SpaceX – internet de mare viteză prin satelit

SpaceX – internet de mare viteză prin satelit

Elon Musk SpaceX a obținut, miercuri, aprobarea din partea Autorității  de reglementare în domeniul comunicațiilor din SUA pentru a construi și a furniza servicii de bandă largă în întreaga lume utilizând sateliții Statelor Unite.

Tehnologia prin satelit va furniza internet celor care locuiesc în zone rurale sau izolate unde cablurile cu fibră optică sunt greu de instalat.

În luna ianuarie, Telesat a lansat un satelit operat de Organizația de Cercetare Spațială din India, pentru a furniza „bandă largă de înaltă performanță, cu costuri reduse oriunde în lume” și va efectua teste în acest an.

Până în anul 2021 vor fi lansați 120 de sateliți, a declarat Telesat.

Teslat est o companie privată a cărei proprietari majoritari sunt Consiliul Public de Pensii din sectorul public din Canada și Loral Space & Communications Inc.

Guvernul SUA vrea să ofere acces la internet de mare viteză în zonele rurale care nu au acest serviciu. Aproximativ 14 milioane de americani din mediul rural și 1,2 milioane de americani din teritoriile tribale nu au bandă largă mobilă, chiar și la viteze relativ scăzute.

4.9/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…