Acasă Cultură Știrile ”breaking news” în 2018

Știrile ”breaking news” în 2018

 Au existat numeroase știri ”breaking news” care au avut loc în lume, în 2017, de la  alegeri prezidențiale și atacuri teroriste până la cele legate de unda gravitațională privind capitala Ierusalim. Să vedem care va fi topul știrilor în acest an:

Creșterea economiei globale

Anul 2017 a fost un „an de recuperare” în ceea ce privește economia globală, cu o rată de creștere economică globală de 3,6% ,cea mai rapidă și cea mai extinsă perioadă de creștere din 2010. FMI a prezis că rata de creștere economică pentru anul 2018 este estimată la aproximativ 3,7% , aceasta fiind o perspectivă optimistă.

Cu toate acestea, statele dezvoltate sunt susceptibile de a-și ajusta politicile monetare, generând unele incertitudini în ceea ce privește creșterea economică.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang

Comitetul Internațional Olimpic (IOC) a interzis Rusia de la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, stabilite pentru luna februarie în Pyeongchang, Coreea de Sud, datorită problemelor legate de dopaj.

Rusia a obținut de-a lungul timpului foarte multe medalii la Jocurile Olimpice de Iarnă. Neparticiparea Rusiei la competițiile de hochei pe gheață și patinaj ar putea fi umbrite de spectacolul cu care era obișnuit publicul larg.

Cu toate acestea, CIO permite sportivilor ruși să concureze la Jocurile Pyeongchang în uniforme care poartă numele de „sportiv olimpic din Rusia” sub steagul olimpic, iar imnul olimpic va însoți ceremonia medaliilor pentru rușii care vor câțiva. Se spune că peste 200 de sportivi ruși pot fi calificați să participe la Jocurile de Iarnă din 2018.

Situația Peninsulei Coreene

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat Rezoluția 2397 pentru a spori în continuare sancțiunile împotriva Coreei de Nord (RPDC) ca răspuns la lansarea rachetelor sale balistice la sfârșitul lunii noiembrie. Până atunci, Coreea de Nord a fost sancționată de patru ori în 2017, însă, acest lucru nu a putut, încă să schimbe situația tensionată din Peninsula Coreeană.

Cu toate acestea, Biroul prezidențial al Republicii Coree de Sud a a salutat declarația de Anul Nou a lui Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, pentru că și-a arătat disponibilitatea de a vorbi cu Seoul despre posibila participare a RPDC la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 în Republica Coreea de Sud.

Disputa privind Ierusalimul

Președintele american Donald Trump, pe 6 decembrie, a recunoscut oficial Ierusalimul ca fiind capitala Israelului și a declarat că ambasada SUA va fi mutată la Ierusalim. Declarația a declanșat proteste în rândul palestinienilor cauzând mai multe decese și răniți în teritoriile disputate.

Deși ONU a adoptat o rezoluție prin care decizia președintelui Trump nu va avea niciun efect juridic, Israelul pare să folosească această ocazie pentru a dezbate noțiunea de „transferare a ambasadei” cu mai mult de zece state. Guatemala a anunțat, deja, intenția de transfer a ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim, imediat după transferul ambasadei americane.

Victoria președintelui Putin în alegerile prezidențiale din Rusia

După alegerile din Franța, Germania și Marea Britanie în 2017, anul 2018 va fi un alt „an de alegeri” prezidențiale în Thailanda, Rusia, Italia, Brazilia și Zimbabwe vor organiza alegeri prezidențiale. Alegerile din Rusia vor capta mai multă atenție deoarece publicul este curios dacă președintele Vladimir Putin va fi reales la conducerea țării.

Potrivit mai multor sondaje de opinie rusești, Putin ocupă un avantaj absolut printre candidați în ceea ce privește ratingurile publice, cu un scor de 86% intenție de vot. Partidele Rusia Unită și  Rusia Justă au decis să-l sprijine pe Vladimir Putin și nu vor propune un candidat alternativ, iar Curtea Supremă a Rusiei a decis că Alexei Navalny, liderul opoziției ruse, nu poate candida la funcția de președinte din cauza cazierului judiciar,

Alegerile intermediare din SUA

Președintele american Donald Trump va fi confruntat cu o alegeri dure la mijlocul anului 2018. Deși aprobarea legislației privind revizuirea impozitelor este văzută ca una dintre realizările majore administrației sale, Roy Moore, candidatul republican în alegerile din 2017 pentru Senatul Statelor Unite din Alabama, a pierdut cu 1,7% pentru candidatul democrat Doug Jones în decembrie, după ce a fost acuzat de relații sexuale cu minori.

Partidul republican a câștigat locuri în perioada interministerială din noiembrie 2014, obținând controlul asupra Camerei Reprezentanților și a Senatului, asupra Partidului Democrat condus de președintele de atunci, Barack Obama.

Atacurile teroriste

Deși armata siriană a recuperat orașul Deir Ezzor, capitala provinciei Deir Ezzor, de sub ocupația ISIS, pe 3 noiembrie, și a fost anunțată eradicarea organizației extremiste ISIS, pe 21 noiembrie, gruparea încearcă să găsească noi modalități de a purta atacuri teroriste.

Există preocupări cu privire la reorganizarea ISIS în Africa pentru a a comite atacuri teroriste.

Cupa Mondială FIFA 2018

Rusia se confruntă nu numai cu obstacole la Jocurile Olimpice de Iarnă, dar are probleme privind Cupa Mondială FIFA 2018 din luna iunie. Câteva echipe puternice de fotbal vor fi absente, inclusiv regele neîncoronat, Olanda și echipa tradițională, Italia. Astfel, alături de țara gazdă, Rusia, vor avea de suferit și fanii fotbalului.

Cu toate acestea, există încă multe echipe puternice care participă, cum sunt Brazilia și Germania, în ciuda absenței Olandei și a Italiei. Microbiștii își doresc să urmărească performanțele marilor jucători, cum sunt Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

 

5/5 - (24 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…