Acasă Diverse Super-anticorpi pentru SIDA

Super-anticorpi pentru SIDA

După ani de infecție, un număr mic de pacienți au dezvoltat anticorpi care neutralizează virusul și distrug tulpinile HIV.

Oamenii de știință au creat un anticorp care atacă 99% din tulpinile HIV și poate preveni infecția la primate. Acești anticorpi atacă trei părți critice ale virusului, atfel HIV nu rezistă efectelor sale.

Virusul HIV după pătrunderea în organism are o capacitate incredibilă de a se muta și de a-și schimba aspectul. Tulpinile de HIV sunt comparabile cu cele ale gripei și sistemul imunitar se află într-o luptă permanentă împotriva unui număr insurmontabil de tulpini ale acestui virus.

După ani de infecție, un număr mic de pacienți au dezvoltat anticorpi care neutralizează virusul și distrug tulpinile HIV. Acești super-anticorpi sunt în prezent folosiți de cercetători pentru a trata HIV și pentru a preveni infecția.

Studiul, publicat în revista Science, combină trei tipuri de astfel de anticorpi într-un singur anticorp specific care este mult mai puternic. Cercetarea realizată de Institutul de Sănătate din Statele Unite, compania farmaceurică Sanofi și Societatea Internațională pentru SIDA arată că acesta este cel bun anticorp natural care vizează 90% din tulpinile HIV.

Testele umane vor începe în 2018 pentru a vedea dacă pot preveni sau trata infecția.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…