Acasă Diverse Taiwan: 5 morți, 60 de persoane dispărute și 234 de răniți

Taiwan: 5 morți, 60 de persoane dispărute și 234 de răniți

Cinci persoane sunt declarate decedate și  aproximativ 60 de persoane sunt date dispărute în cutremurul cu magnitudinea 6.4, care a lovit  marți orașul de coastă Hualien, chiar înainte de miezul nopții (1600 GMT), a rănit și 243 de persoane și a prăbușit patru clădiri, au spus oficiali.

Primarul orașului Hualien, Fu Kun-chi, a declarat că numărul persoanelor care lipsesc este, acum, aproape de 60, deși nu are o cifră exactă.

Multe dintre persoanele dispărute sunt încă prinse în interiorul clădirilor, unele dintre ele fiind înclinate în mod precar

La hotelul Marshal din oraș, salvatorii care încearcă să elibereze doi taiwanezi din care unul în viață,  cealaltă persoană a fost declarată moartă, a declarat guvernul.

Printre răniți se află cetățeni chinezi, cehi, japonezi, singaporeni și sud-coreeni.

„Acesta este cel mai grav cutremur din istoria orașului Hualien din ultimii 40 de ani”, a declarat Yang Hsi Hua, un voluntar.

„N-am avut niciodată așa ceva, n-am avut niciodată o clădire care să se răstoarne. Cutremurul a zguduit constant și a speriat pe toată lumea”, a mai spus voluntarul.

Orașul Hualien are o populație de aproximativ 100.000 de persoane. Aproximativ 40.000 de case au rămas fără apă și în jur de 1.900 fără curent electric. Aprovizionarea cu apă a revenit la aproape 5.000 de case până la prânz (0400 GMT), iar ce energia electrică a fost redistribuită la aproximativ 1.700 de locuințe.

Cel mai grav este afectată o clădire rezidențială de 12 etaje, ferestrele s-au prăbușit și clădirea este înclinată la un unghi de 40 de grade.

Asfaltul de pe șosele a fost, de asemenea, grav afectat.

Compania Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, cel mai mare producător de chipuri din lume și principalul furnizor Apple, a declarat că evaluările inițiale arată că nu sunt afectați de cutremur.

Taiwan, o insulă pe care China o consideră o parte a teritoriului său, se află în apropierea joncțiunii a două plăci tectonice și este predispusă la cutremure. Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a lovit în apropiere Taiwanului duminică.

Mai mult de 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur în sudul Taiwanului, în 2016. Un alt cutemur cu magnitudinea de 7,6 grade a fost resimțit pe întreaga insulă în 1999 și a ucis peste 2000 de persoane.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…