Acasă Tehnologie Televizoare cu strat cuantic ce imită ambientul

Televizoare cu strat cuantic ce imită ambientul

Televizoarele QLED Samsung au un mod Ambient care imită modelul din spatele lor, permițându-le să se amestece în fundal.

Samsung a bătut recordul în materie de inovație la gama de televizoare 2018, la doar o zi după ce LG a făcut același lucru. Împreună cu unele dispozitive QLED, televizoarele sunt construite cu o tehnologie de afișare a diodelor luminoase cu punct de lumină Quantum (QLED), întreaga linie variază de la o dimensiune mici de 40 de până la un foarte mari de 88 inch.

Samsung a dezvăluit prima dată tehnologia QLED la CES 2017. La aceste sisteme, între LED-ul de fundal și ecranul LCD este un strat de puncte cuantice de metal, care poate reproduce 100% din spațiul de culoare DCI-P3 și oferă contrast și luminozitate mai bune.

Televizoarele Samsung QLED 2018 au un cablu transparent care leagă dispozitivele de alimentare și dispozitivele audiovizuale.

Deoarece televizorul este adesea punctul focal al camerei de zi, pentru o utilizare mai bună, Samsung a introdus Ambient Mode, o setare de putere redusă, care permite afișarea în așteptare a știrilor, a vremii sau a actualizărilor de trafic.

Modelele montate pe perete se pot amesteca în fundal, imitând modelul de pe peretele din spatele lor într-o piesă impresionantă de trickery vizuală.

Acest aspect subevaluat ar putea fi subminat de o încurcătură de cabluri care se rostogolesc în jos, astfel încât Samsung le-a blocat pe toate într-un cablu transparent pe care îl numește Conexiunea One Invisible. Modelele de anul trecut au avut o configurație similară, dar de data aceasta nu este vorba numai de conexiunile audiovizuale: compania a adăugat și cablul de alimentare și a extins-o până la 15 m lungime.

Așa cum a facut LG cu sistemul ThinQ, Samsung a adaugat și asistentul Bixby la televizoarele sale 2018, permițându-i să fie controlat cu comenzi vocale.

Compania Samsung nu a lansat  toate detaliile despre prețuri sau disponibilitate, etichetele de preț par să varieze între aproximativ 899 USD pentru UHD de 55 de inchi, până la 3.799 USD pentru cele 65 de inchi QLED. Iar cele de 88-in Q9F ajung la aproximativ 20.000 de dolari.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …