Acasă Economie UE promite sprijin pentru Afganistan

UE promite sprijin pentru Afganistan

Uniunea Europeană va acorda un sprijin suplimentar sectorului privat afgan pentru a favoriza dezvoltarea economiei țării, a declarat Maurizio Cian, șeful cooperării pentru dezvoltare al UE în Afganistan.

„Afganistanul s-a alăturat cu mândrie Organizației Mondiale a Comerțului, care este un instrument ce poate promova în mod activ comerțul internațional la nivel global. Uniunea Europeană a demarat acest proiect și ne-am angajat cu fermitate să promovăm această politică: dezvoltarea Afganistanului depinde de sectorul privat, iar sectorul privat depinde pe tranzacțiile economice de import și export”, a declarat Cian, citat de radiodifuziunea TOLO.

Afganistanul suferă de multă vreme din cauza situației politice, sociale și de securitate instabilă datorită insurgenței militare, inclusiv a grupărilor teroriste ISIS și Al-Qaeda.

Uniunea Europeană operează în această țară din decembrie 2001, când a fost înființat Oficiul Reprezentantului Special al UE în Afganistan.

Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) se implică în proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii din Afganistan.

Luna trecută, Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) a semnat un grant de 60 de milioane de dolari pentru a furniza mai multă energie electrică gospodăriilor, întreprinderilor și industriei afgane prin extinderea conectivității rețelei naționale de electricitate în provinciile din est și prin consolidarea sistemului energetic din nord-estul țării.

 

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …