Acasă Extern Vizita președintelui mexican la Casa Albă

Vizita președintelui mexican la Casa Albă

Președintele american Donald Trump și președintele mexican Enrique Pena Nieto au amânat planurile pentru prima vizită a liderului mexican la Casa Albă.

„Cei doi lideri au convenit acum că nu este momentul potrivit pentru o vizită, și echipele lor vor continua să vorbească și să lucreze împreună”, a declarat un oficial citat de Reuters.

Oficialii mexicani vorbeau despre summit-ul dintre Trump și Pena Nieto în următoarele câteva săptămâni, fără să precizeze când.

Washington Post, a publicat sâmbătă un articol despre amânarea vizitei, spunând că cei doi lideri au discutat la telefon, marți, aproximativ 50 de minute. Dar discuția a condus la un impas atunci când Donald Trump nu ar fi fost de acord să afirme public poziția Mexicului de a nu finanța construcția zidului de-a lungul graniței dintre SUA și Mexic.

Ministerul de Externe al Mexicului a declarat că nu are nimic de comentat despre invitația la Casa Albă, spunând că, în discuția telefonică de marți președintele Trump și-a exprimat condoleanțe pentru un accident de elicopter în Mexic și ambele părți s-au angajat să avanseze agenda bilaterală privind comerțul, migrația și securitatea.

Construirea unui zid pe frontiera dintre SUA și Mexic Zidul este un element-cheie pentru susținătorii președintelui Trump și a devenit un punct de plecare în discuțiile privind menținerea unui program federal care protejează de deportare tinerii care au fost aduși ilegal în Statele Unite când erau copii.

În cea mai recentă propunere de buget a Congresului, președintele Trump a cerut 23 de miliarde de dolari pentru securitatea frontierelor, majoritatea pentru construirea zidului.

Anul trecut, președintele Trump a amenințat că va impune un impozit asupra importurilor mexicane pentru a plăti construcția zidului.

Donald Trump s-a întâlnit cu președintele mexican Pena Nieto în timpul campaniei electorale din 2016 și în iulie 2017, în cadrul Summit-ului G20.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…