Acasă Extern  Xi Jinping, love for ever de la P.C.C.

 Xi Jinping, love for ever de la P.C.C.

Planul Partidului Comunist Chinez  (P.C.C.) ca actualul președinte al țării  Xi Jinping să rămână în funcție pe termen nelimitat a declanșat opoziția pe canalele social media, care fac comparații cu dinastia de guvernământ din Coreea de Nord și acuze de crearea unui dictator.

Reacția social media a fost foarte puternică duminică, după anunț, dar autoritățile chineze au blocat articolele critice și a permis doar articolele care lăudau partidul să circule în mediul online.

Partidul comunist aflat la guvernare a propus duminică eliminarea unei clauze constituționale care limitează funcția prezidențială la doar două mandate, ceea ce înseamnă că  președintele Xi Jinping, care conduce partidul și armata, nu ar trebui să se pensioneze niciodată.

Propunerea, care va fi adoptată de delegații partidului la reuniunea anuală a Parlamentului  chinez, va face parte dintr-un pachet de amendamente pentru modificarea Constituției Chinei.

Gândirea politică a lui Xi Jinping va inclusă în constituția țării, această fiind deja inclusă în constituția partidului anul trecut, și va stabili un cadru juridic de luptă luptă împotriva corupției și va consolida un control mai mare al partidului asupra puterilor statului.

Președintele Xi Jinping este foarte popular în China datorită luptei împotriva corupției, dar această popularitate riscă să îi dea prea multă putere.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…