Acasă Cultură Tibetanii îl consideră pe Xi Jinping zeitate budistă

Tibetanii îl consideră pe Xi Jinping zeitate budistă

Președintelui Chinei Xi Jinping, care este șeful Partidului Comunist și comandantul suprem al armatei, i s-a adăugat un nou titlu de către etnicii tibetani, acela de zeitate budistă.

Wang Gousheng, șeful partidului comunist din provincia Qinghai din nord-vestul Chinei, locul de naștere al lui Dalai Lama, a declarat că tibetanii care locuiesc acolo spun că îl văd pe Xi Jinping ca pe o zeitate budistă. Wang Guosheng a făcut această declarative, miercuri, la întâlnirea anuală a Parlamentului chinez.

Guosheng a declarat că a urmat sfatul lui Mao Zedong de a inspira masele să iubească partidul și pe liderul său și a distribuit „fotografii ale liderului” oamenilor din zonele afectate de sărăcie care au fost mutate  în case noi.

El nu a specificat dacă fotografiile pe care le-a distribuit erau cu Mao sau Xi Jinping.

Oamenii obișnuiți din provincia Qinghai spun că secretarul general Xi Jinping este un Bodhisattva viu. Acesta este un lucru foarte emoționant”, a spus Wang.

Bodhisattva este o ființă evoluată spiritual care efectuează acte de compasiune pentru a obține iluminarea. Budiștii tibetani îl consideră pe conducătorul lor spiritual din exil, Dalai Lama, o întrupare a lui Avalokitesvara, un Bodhisattva al compasiunii.

Xi Jinping urmează să rămână pe termen nelimitat la conducerea Chinei. Acest lucru va fi votat duminică în cadrul sesiunii anuale a Parlamentului chinez.

Xi Jinping este considerat cel mai puternic lider al Chinei de la Mao Zeding până în prezent.

Provincia Qinghai are o mare populație tibetană, mulți dintre ei sunt păstori nomazi de yak, pe care guvernul chinez i-a ajutat să se mute  în case permanente.

Declarația lui Wang au fost relatată, miercuri, de către Beijing News  pe contul WeChat.

Deși Qinghai este casa ancestrală a lui Dalai Lama, provincial este, în general, mai puțin tensionată decât  Regiunea Autonomă Tibet administrată de guvernul chinez, și nu are restricții de călătorie pentru străini.

Grupurile pentru drepturile tibetanilor și exilații critică în mod regulat guvernul chinez pentru nerespectarea drepturilor și tradițiilor religioase ale tibetanilor și spun că le este călcată în picioare cultura.

China neagă acuzațiile, spunând că administrația sa a adus dezvoltarea în zonele afectate de sărăcie.

5/5 - (25 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…