Acasă Extern Trump și Jinping – discuții despre comerț

Trump și Jinping – discuții despre comerț

Președintele SUA, Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping au discutat prin telefon, marți, despre comerțul bilateral și situația Peninsulei Coreene.

”Menținerea relațiilor bilaterale pe o cale de dezvoltare sănătoasă și stabilă este în interesul ambelor țări și al ambelor popoare și este conformă cu aspirația comună a comunității internaționale”, a spus președintele chinez Xi Jinping, citat de agenția de știri Xinhua.

Potrivit liderului chinez, relațiile China-SUA au menținut stabilitatea generală și au înregistrat progrese semnificative în anul 2017.

Cele două părți trebuie să mențină interacțiunile la diferite niveluri, să aducă cele patru mecanisme de dialog la nivel înalt între ele și să organizeze a doua rundă de dialog la un moment dat, a spus Hinping, citat de aceeași sursă.

Pe măsură ce cooperarea economică și comercială aduce beneficii tangibile în ambele țări, China și SUA ar trebui să adopte măsuri constructive pentru a soluționa în mod corespunzător problemele economice și comerciale de interes reciproc prin deschiderea pieței reciproce și „făcând tortul de cooperare mai mare”, adăugat Jinping.

Președintele chinez a cerut, de asemenea, avansarea cooperării dintre dintre cele două state, în domeniul judiciar, controlul drogurilor, schimburile culturale și interpersonale și cooperarea la nivel local, precum și comunicarea și coordonarea strânsă pe marile probleme de interes regional și internațional.

Președintele Donald Trump a spus că partea SUA acordă o mare importanță relațiilor sale cu China, precum și cooperării dintre SUA și China și că este dispus să colaboreze cu partea chineză pentru a intensifica schimburile bilaterale la toate nivelurile, pentru a extinde cooperarea în comerțul bilateral.

În ceea ce privește situația din Peninsula Coreeană, președintele chinez a spus că există unele schimbări pozitive, iar părțile implicate ar trebui să colaboreze pentru a menține impulsul câștigat pentru relaxarea situației din peninsulă și pentru a crea condiții pentru reluarea negocierilor între cele două Coreei.

Denuclearizarea Peninsulei Coreene și protejarea păcii și a stabilității în regiune sunt în acord cu interesele comune ale tuturor părților, a declarat Jinping, adăugând că este esențial ca și comunitatea internațională să rămână unită în legătură cu această problemă.

China este gata să-și continue eforturile comune cu Statele Unite și cu alți membri ai comunității internaționale pentru a realiza progrese care ar duce, în cele din urmă, la o rezolvare adecvată a problemei, a declarat președintele chinez.

Ca răspuns, președintele Trump a afirmat rolul semnificativ al Chinei în rezolvarea problemei Peninsulei Coreene, declarând că este dispus să consolideze comunicarea și coordonarea cu China în legătură cu această chestiune.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…