Acasă Tehnologie Cleo nu seamănă cu alte drone

Cleo nu seamănă cu alte drone

Cleo este o dronă cu o formă unică ce nu poate fi confundată cu alte drone.

Când inginerii canadieni Omar Eleryan și Simon Czarnota au încercat să lanseze o dronă obișnuită, au fost surprinși de cât de mare și cât de greu de controlat și potențial periculoase sunt dronele. Asta i-a determinat să formeze compania Cleo Robotics și să dezvolte drona Cleo în formă de gogoașă.

Prezentată recent la CES, Cleo poate fi purtată în buzunar, fiind controlată de o aplicație smartphone și este echipată cu o cameră video HD.

Ceea ce o deosebește cu adevărat de celelalte drone mici este faptul că nu este un quadcopter. În schimb, are doar două elice care sunt stivuite în interiorul corpului tubular. Grilajele de pe partea superioară și inferioară protejează degetele utilizatorilor de elemente de rotire.

Timpul de zbor este de 12-15 minute per încărcare a baterie. Modul în care este direcționat este un secret comercial în acest moment, deși Eleryan a spus că este  IEEE Spectrum: „Noi introducem suprafețele de control în fluxul de aer pentru a schimba direcția fluxului de aer și se crează un efect de vectorizare a forței. ”

Cleo este proiectată pentru pasionați și pentru industria de securitate.

Sursa: Cleo Robotics prin IEEE Spectrum

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Ruxandra MIRCEA
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Jocurile Olimpice s-au încheiat, echipa României ocupă locul 46. Clasamentul pe țări

În clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo Delegaţia Statelor Unite …