Acasă Extern Emmanuel Macron scade în sondaje

Emmanuel Macron scade în sondaje

Popularitatea președintelui francez Emmanuel Macron a scăzut, conform unui sondaj de opinie publicat vineri, la o zi după protestele naționale de amploare împotriva reformelor sale, a relatat Reuters.

În ciuda scăderii șomajului și a nivelului ridicat al profilului internațional al Fanței, numărul persoanelor cu opinii favorabile ale fostului bancher de investiții în vârstă de 40 de ani a scăzut cu 3 procente în luna martie, ajungând la 40%, a arătat sondajul BVA.

Aceasta arată că popularitatea sa a scăzut cu 12 puncte de la sfârșitul anului trecut, deși nu este mai rău decât a fost pentru predecesorii săi Francois Hollande și Nicolas Sarkozy, în același punct în situații similare, a spus BVA.

Nemulțumiți de reformele muncii și bunăstării ale lui Macron, asistenții medicali, profesorii și alți lucrători din sectorul public au protestat, joi, împotriva reducerii numărului de angajați și de a introduce salarii bazate pe merite.

Protestatarii vor, de asemenea, să fie anulate planurile lui Macron de a majora o taxă specială utilizată pentru a finanța bunăstarea care îi afectează în mod deosebit pe pensionari, și să se renunțe la revizuirea asigurărilor de șomaj și care va afecta compania feroviară de stat foarte îndatorată.

Impozitarea mai mare al pensionarilor pare să fie frustrantă pentru un grup cu pensii mici. Popularitatea lui Macron în rândul alegătorilor de peste 65 de ani a scăzut sub 50% pentru prima dată, ajungând la 47%.

Macron a fost ales în luna pe o platformă politică de impulsionare a reformelor oprite de predecesorii săi, refuzând să se alinieze cu partidele tradiționale de stânga și de dreapta.

Sondajele de opinie arată că, deși majoritatea alegătorilor au sprijinit greva de joi, majoritatea angajaților din domeniul privat sprijină reformele.

Sondajul BVA a fost efectuat miercuri și joi în rândul mai mult de 1.000 de persoane pentru grupul de telecomunicații Orange, radioul RTL și site-ul La Tribune. Marja de eroare este de 2,5 puncte procentuale.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…