Acasă Extern Israelul a lansat un atac preventiv în Siria

Israelul a lansat un atac preventiv în Siria

Bombardamentul efectuat marţi seară de avioane militare israeliene în Siria au avut rolul de a bloca un eventual atac iranian asupra zonei israeliene a Înălţimilor Golan, afirmă surse citate de presa israeliană şi libaneză.

Marţi seară, în contextul în care preşedintele SUA Donald Trump urma să anunţe retragerea din Acordul nuclear iranian, o soluţie cerută de mult timp de Israel, armata israeliană a lansat o alertă în regiunea Golan, mobilizând sisteme antiaeriene şi pregătind adăposturile antibombardament.

Într-un mesaj adresat autorităţilor locale, armata israeliană a explicat că decizia a fost luată din cauza „activităţilor militare anormale ale forţelor iraniene din Siria”, informează cotidianul Times of Israel.

Avioane de vânătoare şi de recunoaştere israeliene au efectuat misiuni speciale de patrulare în zona de nord-est a Israelului.

Surse citate de site-ul IsraelToday.co.il au declarat că serviciile de spionaj israeliene au depistat activităţi militare iraniene în Siria şi Liban, iar Guvernul israelian a declanşat alerta de teamă că Iranul ar putea lansa un atac ca ripostă la numeroasele bombardamente israeliene efectuate în Siria.

În urma atacului 15 combatanţi străini pro-Assad au fost uciși, între care opt iranieni, potrivit unui bilanţ furnizat de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), informează AFP.

Atacul a vizat un depozit de arme al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, în sectorul Kiswe, la sud de Damasc, a precizat OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Armata siriană a interceptat două rachete israeliene care au vizat acest sector, a informat agenţia de presă oficială siriană Sana. Televiziunile de stat au difuzat imagini din zona lovită.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…