Acasă Intern Lazăr a cerut amânarea audierii sale la CSM

Lazăr a cerut amânarea audierii sale la CSM

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că procurorul general Augustin Lazăr a solicitat amânarea audierii sale de către Secţia pentru procurori a CSM, şi nu ambii, aşa cum a informat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„Simple precizări, pentru a se vedea cine a solicitat CSM să amâne termenul de audiere a procurorului general ! „25 octombrie 2018 – CSM – Comunicat de presă. „Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit ca solicitarea ministrului justiţiei de avizare a revocării din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr să fie analizată în şedinţa din data de 13 noiembrie 2018, ora 10.00. Avizul motivat va fi înaintat Ministerului Justiţiei la data de 21 noiembrie 2018″”, a scris pe Facebook ministrul Justiţiei.

Pe 1 noiembrie, ministrul Tudorel Toader a primit o adresă de la CSM în care i se aduce la cunoştinţă că Augustin Lazăr a cerut amânarea audierii sale de către Secţia de procurori.

„01 noiembrie 2018 – adresa CSM nr. 3/22373/2018 – „Stimate domnule Ministru, Vă aducem la cunoştinţă faptul că, urmare a solicitării domnului procuror general, Augustin Lazăr, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 20 noiembrie 2018 – ora 10.00”, a mai scris Toader.

Tot în data de 1 noiembrie, ministrul Justiției a transmis CSM un răspuns la adresa menţionată mai sus: „Stimate Domnule Vicepreşedinte, Am primit adresa dumneavoastră referitoare la reprogramarea şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru data de 20 noiembrie 2018 – ora 10.00. Având în vedere agenda prestabilită, vă rog ca şedinţa secţiei să fie reprogramată la o altă dată. Tototdată, pentru evitarea acestor reprogramări, propun stabilirea de comun acord a şedinţei. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi colaborare!”.

O zi mai târziu, a venit către Ministerul Justiţiei şi programarea audierii lui Augustin Lazăr: „Urmare a solicitării dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă faptul că şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 19 noiembrie 2018 – ora 11.00”.

Precizările au fost făcute întrucât reprezentanţii CSM au anunţat luni că şedinţa în care se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general a fost reprogramată pentru 19 noiembrie, la ora 11.00, la solicitările ministrului Justiţiei şi procurorului general.

„Urmare a solicitărilor formulate de domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de domnul Tudorel Toader, ministru al justiţiei, la datele de 26.10.2018 şi 1.11.2018, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost reprogramată din data de 13 noiembrie 2018 ora 10:00, pentru data de 19 noiembrie 2018 ora 11:00”, transmite CSM, într-un comunicat de presă.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…