Acasă Extern Casa Albă a cerut Pentagonului să elaboreze opţiuni de ATACARE a IRANULUI

Casa Albă a cerut Pentagonului să elaboreze opţiuni de ATACARE a IRANULUI

Casa Albă a solicitat, anul trecut, Pentagonului să elaboreze opţiuni de atacare a Iranului după ce un grup de militanţi sprijiniţi de Teheran au tras focuri de mortiere într-o zonă din Bagdad unde se află şi Ambasada SUA în Irak, a relatat publicaţia The Wall Street Journal, potrivit postului CNBC.

Cererea, care a fost făcută de Consiliul pentru Siguranţă Naţională de la Casa Albă, organism condus de John Bolton, a stârnit îngrijorări profunde în rândul oficialilor de la Pentagon, potrivit WSJ, care citează foşti şi actuali oficiali americani.

Pentagonul s-a conformat cererii, însă nu este clar dacă opţiunile privind atacarea Iranului au fost trimise Casei Albe, ori dacă preşedintele Donald Trump ştia despre această cerere.

Decizia de a cere opţiuni militare a fost provocată de un incident petrecut în septembrie 2018, atunci când trei proiectile de mortier au fost lansate spre zona misiunilor diplomatice din Bagdad, însă proiectilele au căzut într-o zonă neocupată şi nimeni nu a fost rănit.

Ulterior, militanţi neidentificaţi au lansat trei rachete în apropierea Consulatului SUA din oraşul irakian Basra.

Pentagonul a transmis că are sarcina de a oferi preşedintelui opţiuni pentru diverse ameninţări.

Garrett Marquis, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Siguranţă Naţională, a declarat că Administraţia de la Casa Albă va continua să ia în considerare „întreaga paletă de opţiuni” după atacuri.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…