Acasă Economie Lobby pentru claritatea Brexit

Lobby pentru claritatea Brexit

Grupurile de lobby vor claritate și un calendar pentru Brexit.

David Davis, Secretarul britanic de stat pentru Ieșirea din Uniunea Europeană s-a întâlnit, luni, cu grupurile de lobby, la Paris, pentru a discuta despre acordurile privind tranziția Brexit.

Grupurile de lobby pentru afaceri solicită claritatea acordului de tranziție pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeana

Firmele prezente la discuții au fost CBI, Camerele de Comerț Britanice, Federația Întreprinderilor Mici și corpul producătorilor EEF.

CBI este considerată una din cele mai eficiente și mai influente organizații de afaceri din Regatul Unit, cu o experiență de peste 50 de ani

Carolyn Fairbairn, directorul general al CBI, a declarat presei, că firmele doresc încheierea unui acord, până la sfârșitul anului, cu privire la perioada de tranziție.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că discuțiile „au făcut progrese reale și concrete”.

Premierul britanic, Theresa May, a sugerat o perioadă de tranziție de doi ani, pentru a respecta angajamentele bugetare ale Angliei și obținerea unor concesii cu privire la așa-numitul „divorț de plată”.

Organismele de afaceri prezente la discuții reprezintă firmele care au milioane de angajați care se tem pentru locurile lor de muncă..

Într-un studiu publicat săptămâna trecută, EEF a afirmat că datorită Brexit există incertitudini ale firmelor de producție cu privire la investiții.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…