Acasă Extern Netanyahu citat într-un nou dosar de corupţie

Netanyahu citat într-un nou dosar de corupţie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost citat, vineri, de către poliţişti într-un nou caz de corupţie care vizează cea mai importantă companie de telecomunicaţii din ţară, Bezeq Israel Telecom, a informat agenţia de știri Reuters.

În dosarul este denumit „Cazul 4000” Netanyahu și soția sa sunt acuzați că au beneficiat, prin proprietarii companiei Bezeq Israel Telecom, de știri favoravile în schimbul unor beneficii date de autorităţile de reglementare în domeniul telecomunicațiilor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu este investigat în alte două dosare de corupţie în care este suspectat de luare de mită.

Anchetele reprezintă o ameninţare serioasă pentru supravieţuirea politică a premierului.

Benjamin Netanyahu a respins toate acuzaţiile aduse împotriva sa.

Acţionarul majoritar al companiei Bezeq Telecom, Shaul Elovitch, se află în arest împreună cu fostul purtător de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu. Cei doi au respins toate acuzaţiile.

Shlomo Filber, un apropiat al lui Netanyahu şi fost director general în cadrul Ministerului Comunicaţiilor, a fost de asemenea reţinut în această anchetă.

În luna februarie, poliţia israeliană a recomandat autorităţilor judiciare, după mai mult de un an de investigaţii, inculparea pentru acte de corupţie a premierului Benjamin Netanyahu. Procurorul general urmează să se pronunţe în acest caz.

În celelalte două dosare de corupție denumite ”Cazul 1000” și ”Cazul 2000” Netanyahu este este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor acestora,  şi pentru o presupusă  înțelegere cu patronul cotidianului Yedioth Ahronoth de a difuza artiticole de presă favorabile în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Poliția israeliană l-a sesizat vineri, pentru prima dată, pe Benjamin Netanyahu într-un caz de corupție care implică cea mai mare companie de telecomunicații din Israel, a relatat Radio Israel.

Sondele de opinie reprezintă o amenințare serioasă pentru supraviețuirea politică a premierului Netanyahu.

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…