Acasă Extern Noi sancțiuni ale SUA  pentru Coreea de Nord

Noi sancțiuni ale SUA  pentru Coreea de Nord

Statele Unite impun mai multe sancțiuni din Coreea de Nord, iar președintele Trump avertizează asupra „fazei a doua” de sancțiuni.

Statele Unite au declarat vineri că impun cel mai mare pachet de sancțiuni pentru a presa Coreea de Nord să renunțe la programele sale nucleare și de rachete, iar președintele Donald Trump a avertizat despre o „fază a doua” care ar putea fi ” , foarte nefericită pentru lume „dacă acești pași nu au funcționează.

Statele Unite au propus o listă neagră cu entitățile nord-coreene care urmează să fie sancționate. Trezoreria Statelor Unite a sancționat o persoană, 27 de companii și 28 de nave maritime, potrivit unei declarații de pe site-ul Departamentului Trezoreriei SUA.

O o mișcare „menită să închidă activitățile de contrabandă maritimă ilegală din Coreea de Nord pentru a obține petrol și a vinde cărbune”, potrivit aceleiași surse.

Coreea de Nord dezvoltă rachete cu încărcătură nucleară capabile să ajungă pe continentul american.

Administrația Trump a declarat în repetate rânduri că preferă o soluție diplomatică în problema Coreei de Nord.

În timpul conferinței de presă cu prim-ministrul australian Malcolm Turnbull, Donald Trump a făcut referire la opțiunile militare despre care Administrația sa a spus în repetate rânduri că rămân în discuție.

„Dacă sancțiunile nu vor funcționa, va trebui să mergem în faza a doua”, a spus Donald Trump. „Faza a doua poate fi un lucru foarte dur, poate fi foarte, foarte nefericită pentru lume. Dar sperăm că sancțiunile vor funcționa. ”

Obiectivele sancțiunilor includ un titular de pașaport din Taiwan, precum și companiile de transport maritim și de energie din China continentală, Hong Kong, Taiwan și Singapore. Acțiunile blochează activele deținute de firme și persoane fizice în Statele Unite și interzic cetățenilor din SUA să se între în relații de afaceri cu acestea.

Trezoreria Statelor Unite a declarat că sancțiunile sunt menite să perturbe companiile și navele de transport maritim și de comerț nord-coreean și să izoleze în continuare Phenian. Acestea vizează și navele situate, înregistrate sau ancorate în Coreea de Nord, China, Singapore, Taiwan, Hong Kong, Insulele Marshall, Tanzania, Panama și Comore.

 

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…