Acasă Mediu Pată de petrol pe insulele japoneze

Pată de petrol pe insulele japoneze

Petrolul care a ajuns pe 8 februarie pe țărmurile insulelor Okinoerabu și Yoron din lanțul Amami provin de pe vasul iranian Sanchi, a declarat Garda japoneză de Coastă.

Sanchi s-a scufundat pe 14 ianuarie după ce s-a ciocnit cu un transportator de mărfuri pe 6 ianuarie creând cel mai grav dezastru cu deversare de petrol din ultimii zece ani.

Componentele negre de materie uleioasă au ajuns pe țărmurile insulei Takarajima pe data de 28 ianuarie, iar alte materii au ajuns de atunci la alte 21 de insule din sud-vestul Japoniei, care fac parte dintr-un lanț de insule care include Amami-Oshima și Okinawa, plajele și lanțuri de recife.

Nava Sanchi care transporta 111.000 de tone de petrol brut brut ultra-ușor și foarte inflamabil s-a scufundat după câteva explozii care au avut loc după coliziune.

Cea mai mare parte a combustibilului s-a evaporat după ce nava a luat foc.

Corpurile a doi marinari au fost recuperate de pe navă, în timp ce un al treilea corp a fost scos din mare aproape vas. Restul de 29 de membri ai navei sunt presupuși morți.

Pe 17 ianuarie, guvernul chinez a declarat că tancurile inundate au creat două pete de petrol.

Ministerul Mediului din Japonia a declarat în luna ianuarie că sunt puține șanse ca scurgerea să ajungă la țărmurile japoneze.

Eșantioanele de apă marină luate între 29 ianuarie și 2 februarie, în 14 locații diferite din sudul Japoniei, nu au detectat poluare cu hidrocarburi de la nava petrolieră, a declarat, miercuri, Garda japoneză de Coasta.

O pată de petrol continuă să fie văzută aproape de locul unde Sanchi s-a scufundat, a declarat aceeași sursă.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…