Acasă Mediu Poluarea din Pacific de 16 ori peste estimări

Poluarea din Pacific de 16 ori peste estimări

Navele de cercetare au colectat 1,2 milioane de probe de plastic, iar aeronavele au scanat mai mult de 300 km pătrați de ocean la 115 metri adâncime, ca parte a unui nou sondaj privind poluarea cu plastic a Oceanului Pacific – Great Pacific Garbage Patch (GPGP).

Imaginile sunt deprimante, știința se dezvăluie din ce în ce mai mult despre cantitatea imensă de plastic pe care o aruncăm în ocean. Noile cercetări arată că poluarea cu plastic este de 16 ori mai mare decât s-a estimat.

Eșantioane din plastic dintr-un nou studiu Great Patch Garbage Pacific.

Studiul a fost realizat de Fundația Ocean Cleanup împreună cu șase universități din întreaga lume.

Cercetătorii spun că rezultatele obținute indică faptul că poluarea GPGP măsoară 1,6 milioane kmp, o suprafață de trei ori mai mare decât suprafața continentală.

Eșantioane din plastic dintr-un nou studiu Great Patch Garbage Pacific.

În interiorul Oceanului Pacific sunt 1.8 trilioane de bucăți de plastic, cântărind 80.000 de tone, în jur de 500 de jeturi jumbo. 93% din acestea sunt alcătuite din obiecte mai mari, în timp ce restul de opt la sută sunt atribuite microplastice, clasificate ca bucăți mai mici de 5 mm. Aceste cifre sunt între patru și șaisprezece ori mai mari decât estimările anterioare.

Știința ne învață tot mai mult despre cantitatea imensă de plastic pe care o aruncăm în oceane.

„Deși nu este posibil să se tragă concluzii ferme despre persistența poluării plastice în GPGP, această rată de acumulare din plastic în GPGP indică faptul că fluxul de acumulare de gunoaie plastice depășește fluxul de ieșire, prin curățarea acestora”, a spus Laurent Lebreton, autorul principal al studiului.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…