Acasă Extern Președintele din Mauritius demisionează după ce a folosit un card al unui ONG

Președintele din Mauritius demisionează după ce a folosit un card al unui ONG

Președintele din Maurițius, Ameenah Gurib-Fakim, ​​va demisiona săptămâna viitoare, a declarat vineri premierul țării, după ce a fost acuzată că a folosit un card de credit emis de o organizație neguvernamentală internațională pentru a cumpăra haine și bijuterii, a relatat Reuters.

Premierul Pravdind Jugnauth a declarat reporterilor că Gurib-Fakim va demisiona peste câteva zile, după data 12 martie, când va fi celebrarea celei de-a 50-a aniversări a țării.

Gurib-Fakim  nu a comentat suma cheltuită cu cărțile de credit, când a fost întrebată de reporteri, dar a spus  că toată lumea ar trebui să-și asume responsabilitatea.

Gurib-Fakim, profesor de chimie, a fost investită în funcție în cadrul unui mare ceremonial în 2015, fiind primul președinte de femeie de pe insulă. Ea a negat orice abatere și a declarat că a rambursat toți banii în cauză.

„Nu datorez nimic nimănui. De ce apare această problemă după un an, în ajunul sărbătorii zilei de independență „, a spus ea într-un discurs din 7 martie.

Ziarul local L’Express a relatat că președintele a făcut cumpărături în Italia și Dubai, folosind un card de credit emis de Planet Earth Institute.

Organizația sprijină educația oferind burse, iar președintele a servit acolo ca director neremunerat. Ziarul a relatat că  Gurib-Fakim urma să fie admisă la un program de doctorat.

Planet Earth Institute nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, conform Reuters.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…